Пациентите, попаднали в болницата за спешна медицинска помощ "Пирогов" могат да гласуват в сградата на лечебното заведение, съобщиха от "Пирогов".

В 7.00 ч. започва изборния ден за пациентите, настанени за лечение в най-голямата спешна болница "Пирогов". В образуваната по реда и условията на ЦИК избирателна секция са осигурени необходимите условия за достъп и гласуване на пациентите с ограничена двигателна подвижност, уверяват от болницата.

От 500 лежащо болни в УБАЛСМ "Н.И.Пирогов", желание да бъдат включени в предварителния избирателен списък са заявили около 50 пациента на болницата. Съгласно изискванията на ЦИК, списъкът е своевременно изготвен и предаден в община "Красно село".

Избирателите, приети в лечебното заведение след изготвяне на избирателния списък имат право да гласуват след представяне на документ за самоличност и декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

В изборния ден в избирателните списъци на секцията се дописват и служебно заетите лица от персонала - също след представяне на документ за самоличност и декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

По данни на общината, през годините броят на избирателите, които упражняват своето право на глас в лечебното заведение варира между 100 и 150.