Надежда Михайлова Нагласите на СДС са партията да се яви на парламентарни избори със самостоятелни листи, заяви лидерът на СДС Надежда Михайлова след заседание на Националния съвет на партията.

Отворени сме за дискусии с останалите десни политически формации за бъдещо управление след парламентарните избори, каза Михайлова.

По време на заседанието членовете на Националния съвет на сините са разгледали проект за процедурни правила при издигане на кандидати за изборите, който ще бъде обсъден на следващото заседание на съвета.

СДС свиква разширено заседание на Националния съвет в края на юни за дискусия върху конкретната подготовка на партията за изборите и програмата за управление след тях, обясни Ваньо Шарков, главен секретар на партията.

Михайлова обяви, че срещата на десните партии в рамките на Европейската народна партия не е пред провал и ще има такава в началото на юни.

Тя коментира, че вероятно следващата седмица ще започнат консултациите на СДС с останалите политически сили за предсрочни парламентарни избори и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.