Патриотите са неприятно изненадани от допълнителните пари за саниране, одобрени в Държавен вестник.

Санирането се превръща в мярка за осигуряване на цигански гласове, отчете на брифинг в Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Оказва се, че в програмата за саниране има заделена мярка за саниране на ромските жилища. Смаяни сме как се санират коптори, които не стават и за кочини, ядоса се лидерът на НФСБ. Според него това е безпрецедентен акт за купуване на цигански гласове, нищо друго. Това било безобразно разпореждане с държавни средства.

Правителството в оставка намери пари за програмата за саниране
Обновена

Правителството в оставка намери пари за програмата за саниране

Павлова не е съгласна да бъде министър в бъдещо служебно правителство на ПФ

Това е скандално решение на Министерския съвет, отчете и Димитър Байрактаров. Той е недоволен, че тези пари е можело да идат за повишаване пенсиите за българските пенсионери, които са в едно унизително положение, смята патриотът.

В България трябва да си циганин, за да се грижи държавата за теб. Да не плащаш данъци и държавата да дава един милиард лева за теб, критикува Байрактаров.

Парите за циганските санирани домове трябвало да се похарчат до края на годината.

Лидерът на националистите Волен Сидеров пък поиска мнението на Реформаторския блок дали подкрепят тази мярка. Атакистът иска анкетна комисия за санирането и харченето на един милиард лева.

Павлова обвини патриотите, че активизират антиромския вот

Павлова обвини патриотите, че активизират антиромския вот

Тя ги покани да видят как върви програмата за саниране

Малко по-късно в парламента дойде регионалният министър Лиляна Павлова. Патриотът Димитър Байрактаров я хвана в кулоарите и пред медиите поиска обяснение за санирането на ромските жилища.

Тя пък го обвини, че лъже. Парите били за програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради. Имало и специално открита сметка. Недейте да лъжете, призова го Павлова.

Аз държа обнародваното постановление в Държавен вестник, атакува Байрактаров.

Двамата си размахаха документи в защита на тезите си. Наложи се намесата на Валери Симеонов, който покани строителния министър в оставка в стаята на ПГ на ПФ да се изяснят.