Надежда Михайлова Решението на СДС – Борово да поиска оставката на Надежда Михайлова е взето на редовно събрание веднага след втория тур на изборите. Това заяви пред “Дарик радио” председателят на клуба Бистра Мушмова.

Виждането на членовете на клуба е, че лидерът на СДС трябва да бъде почтен и морален човек. Г-жа Михайлова пред цяла България каза: “Ако загубим в София, аз ще си подам оставката”. В София ние губим, за първи път в историята на СДС, ние не стигнахме до балотаж в столицата, подчерта Мушмова.

Според нас трябва да се преразгледа политиката на партията и нейното ръководство в София, и на национално ниво, каза тя.

Декларацията бе готова вчера, засега няма реакция, допълни председателят на СДС - Борово.

Тя заяви още, че не е чувала за идеята заместник-председателят на синята партия Владимир Кисьов да оглави софийската организация, на мястото на подалата оставка Евдокия Манева. Смятам, че трябва да се направи конференция, където да се излъчи ръководство на софийската организация на СДС, коментира Мушмова.

Общинският съвет на СДС – Красно село не подкрепя оповестената днес декларация на местния клуб в Борово, защото противоречи на устава на СДС и изпреварва започналия политически дебат в структурата на партията.
Това каза районният председател на синята партия Стефанка Маркова след заседанието на общинският съвет снощи.