29 депутати от СДС поискаха в обръщение към членовете и симпатизантите на СДС оставката на лидера Надежда Михайлова и целия Национален изпълнителен съвет на партията заради фалшификации при регистрацията на устава и протокола на 13-та Национална конференция на сините.

Подписите на Екатерина Михайлова и Димитър Абаджиев от протокола на 13-та Националната конференция са преснимани на ксерокопие и пренесени върху подправения протокол - вече с резултатите от избора на членовете на Националния съвет, който не е бил известен по време на форума, обясниха Стойчо Кацаров и Димитър Абаджиев, които заедно с депутата Веселин Чергезов са направили днес проверката на документите в Софийския градски съд.

Протоколите са внесени лично от председателя на СДС Надежда Михайлова, подписала клетвената декларация, че копията са верни с оригинала.

•Човек, извършил подобен акт, не може повече да бъде председател на СДС•, заяви Стойчо Кацаров.

Депутатите от СДС подчертаха, че няма да търсят решение на скандала по съдебен път, защото проблемът е морален за СДС.

По тази причина е необходима незабавната оставка на Надежда Михайлова и НИС преди Националната конференция, за да може да бъде организирано неманипулираното чрез апаратни хватки провеждане. Това заяви Асен Агов.

В обръщението, подписано от 29 депутати от СДС, сред които и Иван Костов, се настоява още отчетно-изборната конференция на СДС да реши основните въпроси във връзка с парламентарните избори, които засягат участието на партията в политически коалиции.

За да се преодолее кризата в СДС, е необходимо на форума да се приемат принципни решения за промени в устава на СДС, които да гарантират вътрешнопартийна демокрация, заявяват още подписалите се сини депутати.

Обръщението ще бъде разпространено до всички членовете и симпатизантите на СДС в страната.