Областният съвет на СДС в София възложи на представителите си в Националния съвет на партията, които представляват около 1/4 от членовете му, да гласуват против искания от лидера на партията Мартин Димитров вот на доверие, стана ясно късно тази вечер.

Заради лошото представяне на президентския и местен вот на областния съвет са се чули гласове за оставка на председателя. Това е станало в негово присъствие. Самият Димитров не веднъж е заявявал, че има какво още да направи в сините редици и не пое отговорност за резултатите, казвайки, че ще иска вот на доверие от съпартийците си на Национален съвет, който ще се събере на 22 ноември.

По-рано днес един от членовете на градското ръководство на партията Стефан Иванов обяви, че лидерът на СДС Мартин Димитров и шефът на предизборния щаб Борис Марков не знаят къде се намират в политическата действителност.

Като напомни, че предлагането на кандидатурите за президентските избори, коалицията с ОДС, начинът на провеждане на кампанията и резултатът от 1, 95%, който получи СДС, са тяхна отговорност, Иванов настоя двамата да намерят някакво остатъчно достойнство и да оповестят бързо своите лични решения.