СДССъюзът на демократичните сили във Варна започва предизборната кампания за местните избори, обяви на пресконференция председателят на общинското ръководство на синята партия Стелиян Севастиянов.

СДС – Варна е първата политическа сила, която официално обяви старта на предизборната си кампания, уточнява Днес+. Все още не е ясно по какъв начин ще бъдат издигани кандидатурите за общински съветници. Според Севастиянов, това зависи от готвените промени в закона, тъй като се предвиждало изборът да е мажоритарен.

СДС отдавна е сложила рамка на преговорите си с други партии. Това означава без БСП и производни на нея. Така председателят на общинското ръководство коментира евентуалните партньори на СДС в изборите.

Съюзът на демократичните сили предвижда да организира и форуми по злободневни обществени теми, които да се водят специалисти в дадена област.

Не ни харесват сделките, които се извършват от Общинския съвет, те са направени по такъв начин, че да облагодетелстват съветници от новото мнозинство и фирми свързани с тях, оплака се за сетен път Севастиянов.

Той посочи още, че сините съветници в местния парламент ще продължат да се противопоставят на начина на управление на БСП.