СЕМ да се прекръсти на Слуги на Ердоган и Местан. Тази идея предложи пред News.bg депутатът от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов.

Припомняме, Георги Лозанов заяви, че иска да съди него и колегата му в ЕП Ангел Джамбазки, но бил възпрепятстван от имунитета им. В СЕМ се обидили от атаките на двамата патриоти заради решението на съвета да се разрешат предавания по БНР на турски език.

"Г-н Лозанов е съвсем свободен да съди, когото пожелае", изтъкна депутатът от ПФ. Според него обаче нямало основание за съдебен иск срещу него и Джамбазки, тъй като двамата не заплашвали нито Лозанов, нито някой друг член на СЕМ.

Според Юлиан Ангелов Георги Лозанов има гузна съвест, защото обслужвал интереса на ДПС и турската държава. Патриотът не се притеснява от съдебно преследване срещу него. ВМРО обаче ще атакуват в съда решението на СЕМ за програми по националното радио на турски език.

Това е национално предателство, категоричен е Ангелов. Това решение не било взето след обществено обсъждане. Ако някой нарушава правилата и нормите, това е СЕМ, смята още депутатът от ПФ.