Иван ГригоровИ Азиз има висок рейтинг – така шефът на Върховния касационен съд Иван Григоров коментира твърденията на вътрешния министър Георги Петканов, че оглавяваното от него министерство има по-висок рейтинг от съдебната власт.

Бих посъветвал проф. Петканов, който ми е симпатичен и с който сме приятели, да отиде срещу входа на МВР, където влиза всеки ден, където е къщата на взривената под прозорците му жена, която е облепена с некролози и да си залепи рейтинга до некролозите, за да могат да го четат и децата на взривената жена и нейните родители.

Иван Григоров се срещна с председателя на парламентарната група на НДСВ Пламен Панайотов, с който се обединиха около формулата за бързина и качество на съдебното производство. Панайотов определи състоялата се среща като ново начало, което ще ни доведе до прагматизъм при разглеждане на проблемите, които предстои да бъдат решени в най-близко време и в стратегически план.

Имаме уверението на Иван Григоров и неговите колеги, че занапред ще разчитаме на експертна помощ по всеки един проблем, повдигнат от нас. От наша страна също ще има сътрудничество и съдействие за намиране на най-доброто решени, каза Панайотов. Освен това съответните институции и най-вече на ВКС поеха ангажимент за изразяване на общо становище по отделните проблеми.

Председателят на Върховния касационен съд от своя страна каза, че е пресилено да се говори за някаква война между парламента и съдебната власт.