Симпатизанти напълниха столичната зала Арена Армеец за откриването на кампанията на Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, които са кандидати за президент и вицепрезидент на ГЕРБ.

С мексиканска вълна с плакат на партията с надпис „Работим в интерес на гражданите” бе подгрята атомосферата. Преди официалните изказвания за настроението на присъстващите се погрижиха Поли Генова, Любо Киров и Веселин Маринов. 

Премиерът Бойко Борисов събра голяма част от министрите на кабинета, които също уважиха откриването на кампанията. На крака и с аплаузи бе посрещната двойката Цачева-Манушев.

Втори път присъстващите в залата станаха, за да посрещнат лидера си Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов, предвождани от каба гайди. Залата притихна, а хората извадиха телефони и апарати в бойна готовност за снимки. Трио Сопрано изпълниха българския химн и химна на ЕС.

"ГЕРБ прелива от толерантност", обясни в словото си бившият конституционен съдия Георги Марков. Бойко Борисов, по думите му, бил политическият дядо Коледа- раздавал, раздавал и така Мая Манолова се уредила с пост. 

„Марков призова дребната, злобна партия да спре да се заяжда с голямата ГЕРБ. За казуса Бокова, Марков обясни, че на последния си мач сменили Роналдо и той не се противопоставил на треньорското решение. "Ако нямаше ГЕРБ, България щеше да е на един ляв крак с пет шини-БСП - на Нинова, на Първанов, на Таня Дончева,на Кадиев, на Сашо Томов и с патерица от ДПС - на Доган и на Местан. Шапка ви свалям", поздрави Марков Цецка Цачева, която по думите му, с такт и опит управлявала парламента.

Заместник-председателят на партията Цветан Цветанов приветства събралите се гербери в залата. "Здравейте, победители!", поздрави ги той. 

"За десет години вече имаме десет победи", изтъкна Цветанов. Уверен е, че сега партията на този вот трябва да отбележи 11-та си победа. "Успехът и отговорността са ръка за ръка", каза той и поясни, че успехът задължава.

"Много е важно да спечелим", настоя заместникът на Бойко Борисов. "България се нуждае от ГЕРБ", изригна той. Според него страната се нуждаела от евроатлантическа ориентация. Нуждаела се от сигурна външна граница.

След поздрави и прегръдки с премиера на трибуната се качи и кандидат-президентската двойка. Пламен Манушев благодари за номинацията. Даде своята висока оценка за Цецка Цачева. Манушев вярва, че тя именно ще е първата жена- президент на страната.

"Вие сте армията на ГЕРБ", обърна се той към симпатизантите на партията. Обеща силна президентска институция. "Сърцето ми ще остане във ВМС и БА", каза Манушев и увери, че няма да допусне корабът България да бъде потопен.

С Цачева щели да защитават авторитета на страната и институциите. "Готови сме за тази битка, изтъкна той. Ще ги бием, ще ги победим", заяви Манушев.

Думата бе дадена и на бъдещия президент – по думите на Цветанов – Цецка Цачева.

Тя обяви, че не чертае разделителни линии. ГЕРБ работели за хората. Настоя за единение. "Време е българската нация да бъде единна и това е моята голяма цел", подчерта Цачева.

Поиска да е президент и на апатичните българи, които не гласуват. Именно политическата апатия била най-големият й опонент в тази кампания. България трябва да е добър партньор на НАТО, да е фактор на стабилност, според нея.

Образование, наука, бизнес са приоритетите й като се зарече да гради мостове между тях. Цачева изрази убедеността си в своята победа. Разчитаме на вашата активност в кампанията, обърна се тя към герберите. "България има нужда от стабилност, нацията - от единство, обществото ни - от върховенството на закона",заяви Цачева.

Целостта на нацията ще бъде запазена, изтъкна кандидатът за държавен глава на управляващата партия. "Ще работя за продължаване на съдебната реформа", каза Цачева и обеща справедлив и работещ български съд.  

С Манушев нямало да се впускат в компроматни битки. Дебатът ще водя с българския народ, лице в лице, увери Цецка Цачева. "Ние всички работим в интерес на хората", подчерта тя. "Ние носим България в сърцето си", допълни кандидатът за президент на ГЕРБ.