Новият стар заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който оцеля на поста си, се зарече, че ще работи по същия начин, защото до сега винаги са успявали.

Убедителни победи в предстоящите вотове си пожела Цветанов пред журналисти минути след края на конгреса на ГЕРБ.

Вторият в ГЕРБ не иска да прави интерпретации дали някой е понижен или не от факта, че вече няма да е единственият заместник на Бойко Борисов, а ще дели постовете със столичния кмет Йорданка Фандъкова и кмета на Бургас Димитър Николов.

Той смята, че трябва да има разпределение на отговорности между повече хора в партията и се съгласи с думите на Борисов за това изпълнителната комисия да стане колективен орган, задаващ реални политики и решения.

"Имаме възможност да надграждаме и това е бъдещето, което ни предстои", зарече се Цветан Цветанов.

Стана ясно, че той ще отговаря за организационната работа на партията, Фандъкова ще се занимава със столицата и сферата на образованието и културата, а успешната комуникация между общините ще е дело на Николов.

Цветанов смята, че той ще е пак човекът, който ще подписва финансовите документи на партията, но последната дума ще е на Борисов и то след като изпълнителната комисия бъде официално регистрирана.

В началото на месец март Цветанов смята, че ще е готова примерната листа на ГЕРБ с кандидатите за предстоящия евровот, а сега трябва да започнат номинациите от общинските структури.

"Всички депутати, общински съветници, кметове, симпатизанти и членове на ГЕРБ са ми еднакво близки. Аз разчитам на тях и те могат да разчитат на мен", заяви Цветан Цветанов по повод появили се информации за негов списък с имена на депутати, когото да го последват, ако си тръгне.

Цветанов вижда поредните внушения и пропаганди. "Никой по никакъв начин не държи под каквато и да е зависимост когото и да е било. Всеки е достатъчно съзнателен и пълноправен да вземе своето решение", отсече зам.-шефът на ГЕРБ.

По този повод той призна, че е запазил добри приятелски отношения с тръгналия си само преди дни гербер и бивш зам. финансов министър Владислав Горанов.