Атака е водеща политическа сила, която не може да бъде заобиколена и след следващите парламентарни избори ще участва в правителството.

Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров след края на изборния ден.

Той подчерта, че на първия тур Атака е спечелила 600 000 гласове, а само за една седмица до втори тур - 100 000.

Партийният лидер подчерта, че по време на президентската кампания партията е работила в море от злоба и в нея се включила активно „огромната масирана медийна кампания за оплюване и очерняне на Атака".

Не се сещам за партия, която в последните години да е подлагана на толкова последователна, мощна и злобна кампания, добави той.

Лидерът на Атака бе категоричен, че въпреки това партията е удържала на натиска и е увеличила влиянието си.

Сидеров определи участието си в президентските избори като важен етап от развитието на българския национализъм, който по думите му е фактор в българската политика.

Българският народ се събуди и този процес е необратим, категоричен бе Волен Сидеров и подчерта, че кандидатурата на Атака на първи тур е победила 12 партии, като в това число той включва и ГЕРБ.

Той подчерта, че един от недостатъците на дясното пространство е липсата на идейна основа и на лидерство.

По думите на Сидеров единствената опозиция на „действащата върхушка" е Атака.

Той обяви, че следващата цел на партията са изборите за местна власт, където според него Атака ще утвърди присъствието си.

Той подчерта също, че Георги Първанов е спечелил тези избори благодарение на раздаваните куфари с пари в циганските и турските махали, както и благодарение на изборния туризъм.

Георги Първанов не е европейски президент, каза Сидеров.

Още пет години българският народ ще търпи мафията, каза още лидерът на Атака.

Той изрази учудването си, че в днешните изборни студиа не е срещнал рапъра Ванко 1, който според него трябва да е най-доволен от избора на Първанов. Според Сидеров управлението, което е освободило осъдения за склоняване към проституция рапър, ще продължава и занапред.

Сидеров бе категоричен, че Атака ще влезе във властта и това ще стане, след като се изпокарат в управляващата коалиция.

На някои не им стига кокалът, а други се задавят с него, допълни партийният лидер.

Запитан какви грешки намира в себе си в тази кампания, той бе категоричен, че непрекъснато коригира грешките, които намира в себе си.

Никой не е безгрешен, подчерта той и допълни, че много от грешките, за които го обвиняват, са измислени.

На въпрос какво е загубила партията по време на тези избори, Сидеров отговори: „Загубихме остатъците от вярата си в политическия елит. Имах детската вяра, че той може да действа като български елит, а той се оказа продажен."

Лидерът на Атака заяви готовността си занапред да работи с всички политически сили, които са готови да работят за българския национален интерес.

Победителят на тези избори е Волен Сидеров и Атака, заяви от своя страна кандидатът за вицепрезидент Павел Шопов.

По думите му „българската мафия си преназначи президента Георги Първанов.„

Той бе категоричен, че президентските избори са манипулирани и нечестни. Според него от 1990 годни насам БСП се е превърнало в машина за фалшификация на избори.

Той подчерта, че от инициативния комитет на Георги Първанов са изразили притеснението си от някои резултати на Атака, но са заявили, че ще „пипнат тук - там".