• Сидеров съди два столични вестника

Около 50 привърженици на Атака и депутати от партията, предвождани от лидера й Волен Сидеров, са нахлули малко след 13.30 часа в редакциите на вестниците "168 часа" и "24 часа" в Полиграфическия комбинат в София, съобщава БНР.

Сидеров е настоявал за среща с главната редакторка на "24 часа" Венелина Гочева, за да получи обяснения за публикации, според които е получил финансиране в размер на 1.6 млн. лева от ДПС.

Въпреки уверенията, че Гочева не е в кабинета си, Сидеров изблъскал охраната и след като лично се уверил, че главната редакторка я няма, той и хората му минали през охраната и влетели в кабинета на главния редактор на "168 часа" Николай Пенчев, отправяйки заплахи за саморазправа.

Софийският координатор на "Атака" Костадин Костов крещял на Николай Пенчев - "Дробчетата ще ти извадим, знаем къде живееш", уточняват от Дарик радио.

Цялото нахлуване е било заснето от камера на телевизия СКАТ.
Ръководството на двата вестника е подало сигнал в полицията около час след инцидента. За случая е уведомена и прокуратурата.

Столичното Първо полицейско управление издирва нападателите по записи на охранителните видеокамери и по снимки, направени от фоторепортери на изданията.

От своя страна Волен Сидеров определи информацията за нахлуването в редакцията на "168 часа" като поредната лъжа.

"Аз и няколко депутати от Атака занесохме писмо на главния редактор на вестник "168 часа" Николай Пенчев, с което искахме извинение и опровержение на твърденията в днешния брой на изданието, че партията ни се финансира от ДПС. Той дълго време се укриваше", пояснил Сидеров.

"Пенчев е записан с диктофон и от записа става ясно, че той няма документ за твърденията на вестника", добавил още лидерът на Атака.
Той подчертал, че във всеки свой брой "168 часа" публикува клевети и неверни неща за Атака. Според Сидеров това е изпълнение на поръчки.

Депутатът от партия Атака Десислав Чуколов коментира пред news.bg, че не е имало нахлуване в редакцията, а преставителите на парията са реагирали по повод публикациите за пари, дадени на Атака от ДПС, за да получат отговор.

Според Чуколов публикуваната информация е груба лъжа, с която чашата е преляла и която партията не може да си позволи да остави без отговор.
Той каза, че вестниците не разполагат с никакви документи, които да доказват подобни твърдения.

Депутатът потвърди, че на мястото е присъствал екип на телевизия СКАТ и обясни това с желанието на партията нейните симпатизанти да видят за какво става дума.