Следващата седмица започва работа Комисията за борба с корупция. Това съобщи в кулоарите на НС председателят й Волен Сидеров. Въпреки, че тя още не е започнала работа, по думите му, вече са постъпили и първите сигнали.

Волен Сидеров кани сръбския наркотрафикант Сретен Йосич в Комисията по корупция в парламента да разкаже в какво се е изразявало познанството му с Бойко Борисов и какви са били общите им интереси.

Припомняме, още във вторник атакистът съобщи, че проверява възможността да призове Сретен Йосич, тъй като чул, че Бойко Борисов го е страх от Йосич. Затова трябва да се знае какви са обвързаностите му с тази фигура, заяви Сидеров на брифинг в Бургас.

Припомняме, сръбският топ наркотрафикант бе заловен у нас и екстрадиран в Холандия, когато Борисов бе главен секретар на МВР.

„По принцип е възможен такъв разговор, ако не тук, то поне там, където излежава присъда, стига да има желание между нашите органи", обнадежден е лидерът на националистите. За да се случи подобна комуникация е необходимо сътрудничество между правосъдните министерства на България и Сърбия.

„Смятам, че този човек може да каже интересни неща за бившия премиер и съм убеден, че те ще бъдат от полза за разкриването на истината в България кой какво е вършил", посочи Сидеров.

Лидерът на Атака коментира още, че не от него зависи работата на НС, а от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Бойко Борисов е човекът, от когото зависи, защото с неговото присъствие и отсъствие, той може да решава много парламентарни въпроси, но той не го прави", подчерта атакистът. Той дори прогнозира, че ако изпаднем в ситуация съществуването на парламента да е под въпрос, ще се намерят няколко депутати от ГЕРБ, които да дойдат на работа.