Евроизборите са важни за България, не знам за Валери Симеонов защо не са важни.
Това заяви лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров в кулоарите на Народното събрание. Пропускал се важният момент с каква програма Обединените патриоти ще се явят на изборите за Европейски парламент.

Става дума за геополитически избори, става дума за една битка за Европа, в която ще се сблъскат глобализъм и антиглобализъм, коментира националистът. Имаме шанс Европа да започне по-самостоятелна политика, допълни той.

Валери Симеонов замразява разговорите с ВМРО за евроизборите

Валери Симеонов замразява разговорите с ВМРО за евроизборите

Заради фалшива загриженост и атаки на Каракачанов

По думите му вариантът заедно на евровота не бил изключен за ОП.

Поне осем месеца поставям този въпрос и вече реших да не го поставям, защото започва да излиза, че много настоявам, обясни Сидеров.

Започнаха да вървят такива слухове, че аз държа да водя листа, че поставям условия и прочее, изтъкна атакистът. Затова Волен Сидеров обясни: "Както се получи - така.".

ВМРО иска да е горивото в системата на управление

ВМРО иска да е горивото в системата на управление

Проблемите в малката коалиция идвали от личностни амбиции

Припомняме, напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци, като и в момента не е ясно кой е председателя на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров още през есента на миналата година.

Това стана покрай искането на Волен Сидеров на оставката на Валери Симеонов и още тогава се заговори, че целта на "Атака" е лидерът им да води евролистата на Обединените патриоти.

В конфликта Сидеров - Симеонов от лятото лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като "синя каска", по собствените му думи.

След връщането на Валери Симеонов в парламента обаче се очакваше назряване на нов конфликт. При важното гласуване от депутатите за мандат на правителството за преговори с правителството на САЩ за закупуване на нови изтребителите за българските ВВС депутатите от ВМРО подкрепиха управляващите, а НФСБ и "Атака" гласуваха против.

Също миналата седмица обаче Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП.

Вчера от "Атака" разпространиха прессъобщение, че такова заседание е провалено не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ.

Съответно от НФСБ веднага опровергаха Волен Сидеров.