Лидерът на политическа партия „Атака" Волен Сидеров за пореден път поиска затваряне на границата ни за „пришълци" и незабавно екстрадиране на всички нелегални имигранти, които вече са допуснати в страната ни.

От парламентарната трибуна Сидеров призна, че „Атака" е против насилието и омразата, но моли депутатите да вземат решение именно за затваряне на границата ни с Турция и за недопускане на повече нелегални имигранти у нас.

„На полицаите по граничните райони им се нарежда само да броят преминаващите, а не да ги спират. 400 нелегални имигранти са влезли в България само за един месец. Самите служители се възмущават от това, но получават нареждания „отгоре", алармира националистът и попита -„Кой ги дава тези нареждания?".

По думите на Сидеров - българите са силно изплашени от притока на нелегални имигранти и настаняването им на различни места в България. „Границата ни трябва да бъде наистина затворена и тя повече да не се отваря за такива „пришълци", призова още веднъж Волен Сидеров.

Лидерът на „Атака" не пропусна
да коментира и протеста на студентите на 10 ноември, когато една група протестиращи запали билборд с лика на Сидеров по бул. „Цариградско шосе", като заяви, че това е вандализъм, който се развихря по улиците на София. „Бездействието на полицията тогава показва, че в България реално сега власт не се упражнява", заяви Сидеров.

Служебно правителство, сформирано от президента Росен Плевнелиев, е по-голямото зло от сегашното правителство, обяви по-късно в кулоарите на Народното събрание лидерът на „Атака" Волен Сидеров, попитан защо не поиска вот на недоверие срещу кабинета, след като коментира негативно толкова много неща. Сидеров не иска да пожелае вот на недоверие, и защото още сега знае, че няма да събере необходимите подписи за внасянето и гласуването му в пленарна зала.

Оставка на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев обаче искат от „Атака". Според лидера им Волен Сидеров Йовчев не върши това, което трябва да прави като министър. „Окупацията на Софийски университет е незаконно действие. Може да са ми много симпатични определени млади хора, но те нямат право да чупят, да горят, да вандалстват в центъра на София и това да се поощтрява от властта. Аз обвинявам вътрешното министерство и прокуратурата за това, че с бездействието си толерират и дават път на вандализма и анархия", коментира още лидерът на националистите.

Атакистът Десислав Чуколов също смята, че през последните месеци полицията бездейства и си затваря очите за вандализма по улиците на София. Като доказателство за думите си Чуколов посочи протеста от 10 ноември, когато група протестиращи запалиха билборд с лика на Волен Сидеров. „Как да наречеш хора, които палят образа на политическия си противник?. Това се нарича фашизъм. Когато се възмутиш от това, тогава получаваш обвинения", отбеляза Чуколов.

Пред журналистите той подхвърли и въпросите, които не са по темата, - „Бойко Борисов не е СИК-аджия ли?, Няма снимки с Румен Николов - Пашата ли?". Депутатът от „Атака" критикува медиите за това, че не е било отразено паленето на билборда на телевизия „Алфа" на паметната дата 10 ноември, като дори по медиите е било казано, че протестът е преминал мирно. „В петък бях нападнат от т.нар мирни и интелигентни протестиращи. За вас нормално ли е това да бъда причакван, да бъда заплашвам със смърт и да падам", се оплака още Чуколов.