Лидерът на „Атака" Волен Сидеров пристигна 15 минути преди началния час на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Той отказа да бъде сниман и да говори пред медиите, но веднага се качи на шадравана пред Президентството, където на микрофон, включен от специално донесени за целта тонколони обяви, че е дошъл тук да поиска оставката на президента Росен Плевнелиев.

„За националната сигурност в момента най-голямата заплаха е президента Плевнелиев", категоричен бе Сидеров. Той обяви, че президентът трябва веднага да свали имунитета си и да бъде разследван от прокуратурата за корупция, незаконни сделки и големи офшорни банкови сметки с неясен произход.

Сидеров помоли медиите да се отдалечат от него, защото има непоносимост към продажници. Сидеров изтъкна, че според него в момента се изопачава истината относно протестите в София, които всъщност представляват няколко банди от купени хора, които целенасочено рушат централата на „Атака" и се опитват да подкопават имиджа на партията.

Един от случайно минаващите граждани нарече Сидеров национален предател, при което депутата Десислав Чуколов тръгна към него заплашително и го накара да се отдалечи.

През това време десетина граждани, стоящи малко настрани носят плакати с надписи „Орешарски - подкрепям те" и „Орешарски давам толеранс, не се дъни".

Финансовият министър Петър Чобанов пристигна десетина минути преди 9.00 часа и влезе в сградата на Президентството без да даде изявления на събралите се журналисти.

Още половин час преди началото на Консултативния съвет пред сградата на Президентството са бяха събрали 20-тина привърженици на „Атака".

Демонстрантите, водени от депутата Десислав Чуколов носеха партийни знамена. На въпрос на news.bg с каква цел са се събрали Чуколов поясни, че малко по-късно ще даде официално заявление, обясняващо причината за срещата им тук.