Лидерът на Атака Волен Сидеров изпрати писмо до държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън с настояване за незабавно отзоваване на посланик Джеймс Уорлик.

В писмото си Сидеров разказва подробно за инцидента от четвъртък вечер, когато в столичен ресторант дипломатът се обърнал към националиста с думите „Ще те унищожа!".

Аз, пише Сидеров, останах крайно изненадан от чутото и го попитах : „Вие ли ще ме унищожите?". Негово превъзходителство отговори, цитирам дословно: „САЩ ще те унищожи!".

Свидетели на случилото се станаха всички присъстващи на масата на посланик Уорлик, както и колегите ми народни представител, с които бях дошъл на вечеря в заведението, заявява Волен Сидеров.

Припомняме, случилото се е по повод връчването от Сидеров на Уорлик на „сметка" за сумата, която САЩ ни дължи - според лидера на Атака - за ползване на военните ни бази.

В писмото си до Клинтън Сидеров коментира, че подобно поведение на дипломат и отправянето на заплахи е недопустимо и никъде по света никоя държава не би понесла, който и да е чуждестранен посланик, да се заканва по този арогантен начин на народен  представител и председател на парламентарно представена партия, зад  която стоят гласовете на 650 000 български граждани.

Посланик Уорлик си позволява да критикува държавни институции и да раздава оценки за българските политически партии, като включително след скандала, от посолството на САЩ излязоха с официално съобщение, в което се твърди, че електоралната подкрепа за ПП Атака намалява, нещо, което освен че е категорично невярно, не отговаря и на истината от последните социологически проучвания, пише още Сидеров.

Припомняме, по-рано днес Джеймс Уорлик бе остро нападнат и от бившия вътрешен министър Румен Петков, който го нарече лъжец и наркоман.