Лидерът на Атака Волен Сидеров внася в НС проект за решение, с което парламентът да задължи премиера Бойко Борисов да изрази позиция в защита на унгарския си колега Виктор Орбан.

Националистът иска министър-председателят да изрази позиция против санкциите срещу Унгария в Съвета на ЕС. Искането е подкрепено и от "Воля".

Проблемът със сбърканата политика на мигрантите в ЕС доведе до сериозни проблеми в страните членки, пише в искането на националиста. Тези проблеми имали проекция години напред.

Тази политика заплаши стабилността и сигурността на европейските граждани, смята Сидеров. Следващите евролидери щели да имат трудната задача да поправят грешката, но щетите вече било нанесени и то с жената на човешки животи, по мнението ми.

Виктор Орбан имал смелостта да се опълчи срещу криворазбрания либерализъм и да защити страната си.

Джамбазки брани Виктор Орбан

Джамбазки брани Виктор Орбан

Един призрак броди из Европа - призракът на розовия либерализъм

Правителството на Чехия застава зад премиера на Унгария Виктор Орбан след решението на Европейския парламент да гласува за започване на процедура за налагане на санкции на Будапеща във връзка с нарушаване върховенството на закона.

Вчера Европейският парламент гласува за започване на наказателна процедура по Член 7 от договора на ЕС, въпреки че вотът има малък шанс да доведе до отнемане правото на глас на Унгария в Европейския съвет.

Вчера Полша също обяви, че подкрепя правителството на унгарския лидер.

Чехия застана зад Унгария в битката с Брюксел

Чехия застана зад Унгария в битката с Брюксел

Полша също обяви, че подкрепя правителството на унгарския лидер