Пред пълната Зала 1 на НДК Атака откри предизборната си кампания за предсрочния парламентарен вот на 5 октомври. Симпатизанти и членове на партията се насладиха на фолклорна музикална програма, след което посрещнаха на сцената лидера на Атака Волен Сидеров.

Като фон на сцената излязоха млади "атакисти", които държаха лозунга "С нами Бог".
"Съд за грабителите", "Дружба с Русия", "ЕС пенсии", "Работа за всички" бяха само част от посланията и намеренията на Атака, които бяха изписани на трансперант в задната част на сцената на Зала 1.

С пламенна реч, продължила близо час, Волен Сидеров призова множеството да подкрепи партията му на изборите. Със сълзи в очите симпатизантите на Атака посрещнаха думите на своя лидер, че българите не трябва да се предават най-вече, за да опазят своя дух. Защото по думите му, дори и тялото да страда като гладува и студува, човек трябва да има сили да помисли дали не се е отклонил от правия път и да поправи грешката си.

В словото си Сидеров изтъкна основните приоритети, които Атака защитава и ще продължи да защитава, критикувайки дружбата на България с Европейския съюз и НАТО, допълвайки тезата си за концесиите на залежите от злато у нас.

Сидеров обясни, че Атака иска на първо място високи доходи за българите. Пенсиите и заплатите да бъдат колкото в Европейския съюз. Второ - да има българска индустрия и работа за всички. Трето - токът, златото и всичко, което е българско, да бъде в български ръце, а не в чужди. Националистите са категорични, че не искат вражда, а дружба с Русия. „Българският народ заслужава много повече и някой трябва да сложи началото. Кажете ми кой е достоен за това? Кой, кой, кой? Кой друг освен АТАКА става", продължи Сидеров.

„Ние не само отваряме очите на българите, ние сме пътеводната звезда за българите и това трябва да ни изпълва с гордост. Вие сте участници във велико дело - делото на българското възраждане.", продължи обръщението си лидерът на Атака.

Сидеров коментира, че няма да се занимава с тези, които копаят гроба на партията, защото те сами ще паднат в него.

По думите му Атака за пореден път и на тези избори ще запуши устите на клеветниците, на тези които желаят злото на партията. „Ако обичат истински българския народ няма да плюят по неговата последна крепост. Така е било при падането под турско робство. Един на друг са си завиждали, докато е паднала последната крепост на България и тя, нашата Родина, е потънала във вековен мрак. Затова трябва да удържим тази крепост, за да покажем пътя на българите, трябва да бъдем единни във вярата, в надеждата, в нашите деди. Ние трябва да сме заедно", призов а Сидеров.

Докато течеше речта на Волен Сидеров момиче, което стоеше на сцената се почувства зле и припадна. Запазвайки самообладание, Сидеров успокои, че всичко ще бъде наред и се обърна към публиката с думите "Всички сме хора, случва се да ни прилошее", след което продължи своето обръщение, под звуците на скандирания "Атака! Победа!".

"Да живее последната крепост на българския народ - Атака! Да живее България!", пламенно призова Волен Сидеров, след което цялата зала се изправи на крака, за да изслуша химна на България, а след него и този на Атака.