За брутален тормоз от страна на полицията и то над хора с увреждания сигнализират от ДПС. От 10-тина дни полицаи влизали в къщи в разградски села под претекст - борба с купения вот. Преобладават избиратели, които на миналите избори са гласували с мобилни избирателни секции, след решение на ТЕЛК.

Под благовидния претекст "борба с купения вот" от 10 дни полицаи влизат в къщите на хора с увреждания от разградските села. Това са избиратели, които на миналия парламентарен вот са упражнили законното си и конституционно право да гласуват с подвижни секции. Направи ли са го в решение на ТЕЛК, както изисква законът. Но сега са подложени на репресия, се казва в сигнала.

Зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и кметове на общини от областта са инициирали среща с директора на областната полиция в Разград по случая, но ще подадат и жалба в прокуратурата. Наети са и адвокати, които да защитят гражданските права на хората.

Разбирам борбата на народната милиция да ограничи купения вот, но всички трябва ясно и категорично да разберат, че в Разградска област нашите хора не гласуват за пари. Нашите хора гласуват за достойнство, гласуват в името на демокрацията и най-вече за нашата мила Родина България, за да може да се върне нормалността и държавността в нея, допълни Ахмедов.