Ден след като представители на българите в чужбина се срещнаха с премиера Бойко Борисов и той обясни, че подкрепя исканията им за промяна на преития преди дни Изборен кодекс, но му е важна и подкрепата от ПФ, съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обясни, че само малка група наши сънародници не били доволни от промените в Изборния кодекс. Според него президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето на промените в ИК.

Промените в Изборния кодекс са мракобеснически, смята наш анализатор в Бостън

Промените в Изборния кодекс са мракобеснически, смята наш анализатор в Бостън

Българите в чужбина няма да

"Пет-шест човека се опитват да внушат, че говорят от името на всички българи в чужбина, подвеждат с манипулативни твърдения нашите сънародници в чужбина", категоричен е лидерът на НФСБ пред Флагман.

Той твърди, че президентът Росен Плевнелиев организирал клакьорската си група от „Протестна мрежа“, за да симулират, че има недоволство сред българите в чужбина по отношение на приетите промени в Изборния кодекс.

"Глупостите, които говорят – че сме забранили на българите в чужбина да гласуват са пълна лъжа! Напротив! На много места сме увеличили секциите, като например Австралия и Канада", допълни Симеонов.

Според общоприетите твърдения, българите в чужбина са над 2 млн.души. Официална статистика за нашата общност зад граница няма.

Ако патриотите не бутат кабинета, ГЕРБ отварят Изборния кодекс
Обновена

Ако патриотите не бутат кабинета, ГЕРБ отварят Изборния кодекс

Заради българите в чужбина

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов цитира данни от последните избори, които сочат, че от предполагаемите 2-те млн.българи (в това число не влиза Турция,б.а.) са гласували само 140 хил. „Питам тогава за какво става въпрос, няма и 10 % активност“, допълни той.

В четвъртък Симеонов се срещна с група наши сънародници в чужбина след като те разговаряха с премиера.

Диаспората ни в цял свят протестира срещу Изборния кодекс с великденски яйца

Диаспората ни в цял свят протестира срещу Изборния кодекс с великденски яйца

Гласуването в чужбина се превръща в "мисия невъзможна"

Запитан от "Флагман": "Представителна общност ли бяха тези хора", Симеонов отговори: „Според мен не бяха представителна общност. Едно от момчетата се твъреше, че работи във Франция, но всъщност е назначен в Агенцията за българите в чужбина... в България. Имаше и две негови колежки от тази агенция, заради това не може да се говори, че това са представителите на българите в чужбина. Но все пак те са живели дълги години в други държави – Франция, Великобритания, Австралия. Заради това ги изслушахме, имат правото да са с различно мнение. Разменихме доводите, но в крайна сметка няма как да променим нашите задължения. Промените в Изборния кодекс са нашите ангажименти към избирателите ни. Ние представляваме част от българския народ и изпълняваме техните желания, заради които са ни пратили в парламента".

Лидерът на НФСБ смята, че президентът ще наложи вето върху изборния кодекс. "Заради това през последната седмица е разиграван и този цирк", каза той.

"Той (държавният глава - б.р.) няма кураж да го направи сам и организира „Протестна мрежа“, за да има основание да каже. Не мога да направя нищо. Натискат ме нашите сънародници, които са извън България. Истината е, че няма никакво недоволство", смята Симеонов.