ОФИЦИАЛНО потвърждение от МВнР: ••През миналата седмица при полицейска акция в Южна Испания са задържани 34 чуждестранни граждани, сред които и българите Петьо И. Й., Динчо Г. Г. и Владимир С. И. До този момент няма предявени официални обвинения. Българската страна е направила съответните постъпки за изясняване на случая.••

Синът на народния представител от НВДС Станимир Илчев – Владимир Илчев е арестуван в Испания – научи радио НЕТ от отлично осведомен източник. Момчето било задържано по обвинение за организиране на мрежа за нелегален трафик на проститутки. В близките дни се очаква екстрадицията на Владимир Илчев в България.

Пред репортер на Радио Нет Станимир Илчев беше уклончив в отговор на въпроса дали знае, че синът му е арестуван в Испания. Припомняме, че Илчев е председател на парламентарната комисия по външна политика, отбрана и сигурност.

Светла ПетроваСинът ни действително е в Испания и наистина е задържан – потвърди журналистката Светла Петрова, съпруга на Станимир Илчев. Според нея обвинението за трафик на проститутки е пълен абсурд. Това е една много нелепа история и тя трябва да се разрешии по най-справедливия начин, допълни Петрова.

Владимир Илчев пред в. "24 часа"

Преди два дни испанското електронно издание "Естреля дихитал" съобщи, че местната полиция е разбила престъпна група от испанци, българи и руснаци, която се занимавала с нелегален трафик на жени от Русия и България.

В провинциите Алмерия, Аликанте и Мурсия бил задържани над 30 души, обвинени в сутеньорство, проституция и нелегален трафик на хора. Сред тях бил и двама българи - Петьо И. Й., на 43 години, и Динчо Г. Г., на 45 години. С мрежата бил свързан още един наш сънародник - Камен Т., който често пътувал до Испания.

В инфорамцията на испанската агенция не се споменава за българин с фамилия Илчев. Засега не е ясно дали Владимир Илчев е задържан във връзка със същия случай.

Пред радио НЕТ българският консул в Мадрид – Мая Стефанова заяви, че няма информация за задържаните българи, още не била получила информация от испанската полиция.