Христов-Тренчев Управлението на страната е смесица от нерешителност, съчетана с високомерие и глухота. Това заяви лидерът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев на среща на двата синдиката с опозиционните партии, цитиран от БНР.

Според Тренчев, откритото писмо на премиера е разбираемо, но е необяснимо. Той попита – Защо, след като се знае кои не могат, не знаят и са корумпирани, не бъдат махнати от властта? и сам си отговори Защото управляващите нямат полезен ход и още година ще трябва да се търпят недоказаните некадърници.

Тренчев констатира, че преди три години в българската политика са навлезли чужди елементи, които не познават българската болка и страдание и прогнозира, че на предстоящите парламентарни избори българските политици ще се върнат обратно във властта.

Лидерът на КНСБ Желязко Христов заяви, че междуфирмената задлъжнялост в България вече е достигнала 42 млрд. лева, a външно търговското салдо продължава да е отрицателно.
От синдиката на са съгласни, че трябва да се ограничава кредитната система в България, неоправдано било и постигането на нулев бюджетен дефицит.

От своя страна Румен Овчаров от БСП посочи, че политиката на управлението не стимулира растеж, а заплатите в България представлявали 1/3 от тези в новоприетите в ЕС страни.
Затова левицата няма да подкрепи философията доходите да се индексират единствено с ръста на инфлацията, декларираха от партията.

Политическо движение “Социалдемократи”, представено от Николай Камов, констатира, че до този момент нито едно българско правителство не е противопоставило на МВФ адекватна политика, която да се базира на национални стратегии.