Двама членове на Гражданския съвет на Реформаторския блок правят опити да подведат и манипулират българския съд. За това алармираха в отворено писмо до медиите от партия Синьо единство.

Става дума за Мартин Димитров и адвокат Петър Славов, посочват те.

Адв. Славов е депозирал в Софийски градски съд заявление за "промяна на вписаните обстоятелства" по регистрацията на Гражданско сдружение „Национален съюз Единство", което според Синьо единство означава, че трябва да има легитимно свикано и проведено заседание на Управителния съвет на сдружението с легитимен кворум и гласувано с мнозинство решение, което да бъде вписано в съда.

За пореден път даваме публичност по случая и категорично заявяваме, че петима от осемчленния състав на Управителния съвет на сдружението не са участвали в никакви заседания и гласувания за промени на вписани обстоятелства. За това вече сме уведомили писмено Софийски градски съд и вярваме в неговата компетентност и безпристрастност, категорични са от Синьо единство.

Преди време информирахме и Радан Кънев като председател на ДСБ за подвеждащите и неправомерни действия на М. Димитров и П. Славов, разчитайки на неговата юридическа компетентност и политическа независимост, но той не счете за необходимо да предприеме действия, които да прекратят тази манипулация, допълват още от партията на надежда Нейнски.

Според тях Реформаторският блок става съучастник в опита да бъде подведен българският съд. Това, по думите им, се случва на фона на широко прокламираната от блока воля за непримирима битка с мафията и задкулисието чрез извършване на радикална реформа в сферата на съдебната система и правовия ред.

ПП Синьо единство остро осъжда подобни безпринципни действия и политическо мишкуване, завършват писмото си от партията.