Лидерът на ДСБ Иван Костов призова председателя на парламента Цецка Цачева или президента Георги Първанов, на основание на член 78 от Конституцията, да свикат незабавно извънредно заседание на Народното събрание.

Тъмносиният лидер иска по време на него премиерът Бойко Борисов да обясни какви мерки ще предприеме и как ще накаже заместник министъра Веселин Вучков за случая със  споделената класифицирана информация за оперативни действия на МВР по охраната на Кирил Рашков както и защо тази информация е била укрита от Консултативния съвет за Национална сигурност.

Иван Костов припомни и изнесената вчера оценка на ДАНС за съществуващо латентно етническо напрежение в страната.

Междувременно от БСП също коментираха изтеклите записи, от които става ясно, че МВР покровителства Кирил Рашков.

„Наложителни са спешните промени в политическото ръководство на Министерството на вътрешните работи, най- накрая е време да си ходи виртуалният министър Цветан Цветанов", заяви секретарят на НС на БСП Антон Кутев.

„За пореден път излязоха на светло връзките на ГЕРБ с организираната престъпност", отбеляза той.

Кутев смята, че вместо да ескортира цар Киро и да арестува по 150 човека дневно, МВР можеше просто да го арестува още в първия ден. Така нямаше да се стигне до безредици. Антон Кутев подозира, че вероятно причината за това бездействие са специалните връзки на ГЕРБ с цар Киро.