С пост във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който в момента се намира в задължителна изолация и вчера положи клетва като депутат онлайн, отговори на намерението на ГЕРБ да стартират парламентарната си дейност с внасяне на законопроект за мажоритарен вот и обвиненията спрямо ИТН, че са се отказали от тази инициатива. 

И защо сега, защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна, пита Слави Трифонов и изрежда поименно депутатите Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов и "цялата тази група мастити български законотворци".

ГЕРБ стартират с проект за мажоритарен вот

ГЕРБ стартират с проект за мажоритарен вот

Настояват за председател на НС Караянчева

"Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката", заявява Трифонов и припомня, че така са и пожелали промяна на Конституцията чрез ВНС само и само да се спасят от протестите. 

"Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго."

Слави Трифонов обяснява, че за да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен парламент, а е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси.

Това изисква време, е установил лидерът на ИТН и продължава: "А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот."

По думите му при един сигурен, спокоен и уверен парламент веднага ще се случи това, заради което е била създадена партия "Има такъв народ", а именно - "въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си."

Борисов събра министрите и излезе в отпуска

Борисов събра министрите и излезе в отпуска

Премиерът се захващал сериозно да работи по подготовката на новото правителство