"Битката в политиката винаги е битка между личности. Личностите са тези, които оформят основната притегателна сила." Това заяви пред БНР политологът Слави Василев.

Според него в родната политика има само три фигури, които имат тежест да претендират за реална власт. Това са Бойко Борисов, Румен Радев и Костадин Костадинов, уточни той. По думите му няма други политически лидери, разполагащи с достатъчно политически капитал, за да управляват държавата.

Политологът бе категоричен, че Движение "3-ти март" не е политически проект на държавния глава. Според него президентът има голяма перспектива и потенциал, но той все още не иска да излезе извън руслото на своите правомощия. Василев изрази мнение, че Радев ще довърши мандата си и няма да бърза да се хвърля в битката.

По отношение на управляващата коалиция, Василев подчерта, че Бойко Борисов държи властта в сглобката. Той е истинският началник, добре си играе играта да подскаже на коалиционните му партньори, че животът на това правителство зависи само от неговата воля, допълни политологът.

По думите му Борисов ще остави ПП/ДБ да покажат пред обществото, че не стават за управляващи и след ротацията на премиерите ще демонстрира, че ГЕРБ са много по-оправни в управлението на държавата.

Според Слави Василев местните избори няма да доведат до тежки конфликти и разпад на сглобката.

3 месеца след раждането на "некоалицията" Денков все още няма доверие на ГЕРБ

3 месеца след раждането на "некоалицията" Денков все още няма доверие на ГЕРБ

Премиерът остава умерен оптимист