Решението да приема да бъда кандидат за вицепрезидент на БСП е само мое и не е свързано с никакъв сценарий на никого. Това заяви Стефан Данаилов в ефира на Би Ти Ви.

Данаилов посочи, че писмото, което е изпратил до лидера на БСП Сергей Станишев, е било предизвикано от това, което е видял на 4 септември - обявяването на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев-Маргарита Попова.

„Все съм си мислил, че Бойко Борисов ще се кандидатира за президент", заяви Данаилов и добави, че е бил изумен от думите на Борисов към Плевнелиев: „Давам ти този пост за 5 години, защото след това ще съм аз на него".

„Това, че в XXI век, в демократична България може такова нещо да се случи и невероятното самочувствие „Ти си, просто няма за какво да правим избори" ме накараха да се замисля дали така безметежно и спокойно по утъпкания път трябва да върви една кампания и едни хора да спечелят ей така", сподели Стефан Данаилов.

Актьорът каза, че окончателното решение да се включи в борбата е взел на 9 септември.

Кандидат на социалистите за вицепрезидент заяви, че до последно всички в партията са били изненадани за неговата кандидатура. До последно всеки се чудел кой от хората, носещи инициалите М.М. ще бъдат вице на Калфин, уточни той.

Колкото повече интересни лица участват, толкова по - голям избор имат хората. „Моето тръгване в тази битка ще активира не само лявото, но и тези, които познават Стефан Данаилов", заяви кандидатът за вицепрезидент на БСП.

Данаилов отхвърли твърденията на някои свои съпартийци, че се включва в надпреварата, за да спаси главата на лидера си.

„Това мое решение не е свързано с никакъв сценарий на никого. Единственият сценарист и изпълнител на ролята съм си аз", каза той.