По никакъв начин не съм се засегнал от евролистата и за мен каузата сега е БСП да спечели изборите. Това е важно за България и Европа, за да променим нещата, които не харесваме днес.

Това заяви пред bTV лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Иво Христов: Европа има нужда от завой наляво

Иво Христов: Европа има нужда от завой наляво

Всяка опозиция трябва да контролира властта, смята кандидатът на БСП за евровота

Според социалиста никой човек не е безгрешен, но той винаги се е старал да отстоява доброто. Станишев посочи, че ако нямаш в себе си кауза, в която вярваш, не може да спечелиш доверие в хората. Политиката за него е начин да подобриш живота на хората, а всичко останало е само един кариеризъм.

По думите на бившия премиер и лидер на БСП всички в евролистата на социалистите са един екип и всеки има своя авторитет, биография и неща, които може да допринесе за общата кауза.

Станишев: Някои политици трябва да бъдат усмирени

Станишев: Някои политици трябва да бъдат усмирени

Кой е шпионин и кой е от ДС - аз ли съм, Елена ли е, запита лидерът на ПЕС

Станишев определи неговото първоначално отпадане от листата на БСП като "отминал етап". По думите му чрез заседанието на Националния съвет на БСП партията доказала, че е най-демократичната партия в страната. Според Станишев листата на БСП не е подарък за ГЕРБ и призова управляващите да не бързат да празнуват.

Станишев разясни думите си, че листата на БСП щяла да бъде подарък за ГЕРБ с аргумент, че бил наясно, че отсъствието му от листата щяло да се превърне в основна тема за атака от страна на ГЕРБ.

"Изборите не са спечелени от ГЕРБ и БСП имат всички шансове да спечелят, защото всеки ще направи своите усилия", посочи той и допълни, че левицата трябва да покаже ясна политика за намаляване на неравенствата. По думите на Станишев състезанието с "Обединени патриоти" по традиционализъм не е печеливша карта за БСП, критикувайки курса на настощия соцводач Корнелия Нинова. 

Той изтъкна още, че БСП не е еднолична партия, но прекалено дълго време социалистите занимават обществото със себе си. Хората ги интересува дали БСП може да подобри живота им, подчерта Станишев. Той припомни, че като лидер на БСП никога не е имал среща с премиера Бойко Борисов, а е водил много ясна и категорична битка срещу ГЕРБ.

Борисов иска проверка на хората с офшорни сметки
Обновена

Борисов иска проверка на хората с офшорни сметки

Направихме хубави паркове, да има къде БСП да се събират, иронизира премиерът

Относно вчерашните критики на премиера по време на обощението на гражданския диалог на ГЕРБ в НДК, на който Бойко Борисов нарече БСП "чеверме-социалисти", Станишев смята, че политиката и кампанията тряба да бъде битка на идеи.

По думите му когато се замерват с обиди, това е обида за гражданите, защото хората не са глупави и такива подмятания не отиват на никого.

Станишев обеща, че ще се стреми да достигне до много хора как да се промени България и Европа, защото "всички усещаме, че идеята да живеем в мир и благоденствие е под тежка заплаха". Едната заплаха е от статуквото на ГЕРБ и ЕНП, а другото е псевдоалтернативата в лицето на крайните националисти.

По отношение на другите критики на премиера, че БСП се събрали в Южния парк с представители на двойната и тройна коалиция да говорят за корупция, Станишев отбеляза, че премиерът не е прав, защото работата на опозицията е да посочи слабостите на урапвляващите, а те са едни от най-слабите през последните години.

"За сегашното състояние на страната отговорност носят ГЕРБ", атакува Станишев управляващите и призова политиците да бъдат по-смирени пред българските граждани.

Нинова обвини ГЕРБ, че лишили българите от човешко достойнство

Нинова обвини ГЕРБ, че лишили българите от човешко достойнство

"Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но едноличната власт в България е факт"