ПГ на ГЕРБ провалиха заседанието на парламента. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг в НС, изтъквайки, че днешното поведение на опозицията е ярък пример за това как се е управлявало - страната е била заложник на волята на един човек.

Той припомни, че опозицията все се заканвала да внесе вот на недоверие, сменяла си позициите по темата на вота, за да се стигне до днешното поведение. ГЕРБ искат ли правителството да падне, попита соцлидерът. Станишев каза, че поведението на ГЕРБ прилича на поведението на един джентълмен, който ухажва една дама седмици, кани я на вечеря, накрая тя склонява и той не се явява. Единственото, което ГЕРБ умеят е силоващината, каза Сергей Станишев. Само че това свърши и ви уверявам, че няма да се върне, убеден е лидерът на червените.

Няма никакъв проблем да се сблъскаме в сериозен дебат с Бойко Борисов, коментира още червеният лидер. Станишев обясни, че не се е успал, още повече че с две малки деца било трудно човек да се успи.

Според него, депутатите на ГЕРБ не одобрявали днешното поведение на лидера си. Лидерът на атакистите, според Станишев, няма защо да ходи по свирката на Бойко Борисов. Той обясни, че тази седмица националистите имали ангажименти в чужбина. Бойко Борисов със своето поведение вдига цената на Атака, смята лидерът на БСП.

Петър Курумбашев подчерта, че БСП и ДПС сами няма как да осигурят кворум, редно било ГЕРБ, които внесли вота на недоверие да се регистрират. Кой има интерес да повдига политическата цена на Атака- ГЕРБ показаха, че искат да повишат политическата цена на Атака, заяви още Курумбашев.