Сергей Станишев Русия ще се ангажира за решаването на делото с българските медици в Либия. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се завърна от Москва.

В руската столица Станишев се е срещнал с лидера на партия “Единна Русия” и председател на Държавната дума Борис Гризлов.

На тази среща поставихме въпроса за по-активен ангажимент на Русия към съдбата на българските медици в Либия и за справедливо решаване на този много сложен юридически и политически въпрос, посочи Станишев.

Информирах много подробно г-н Гризлов и за хода на процеса, и за оценката на България и на политическите сили в нашата страна за присъдата на първа инстанция, която ние смятаме за несправедлива и неприемлива.

Гризлов е обещал да разговаря с министър-председателя на Русия, както и с министрите на външните работи и на извънредните ситуации за делото в Либия.

Ще търсим и други международни контакти за този процес, ще информирам както Партията на европейските социалисти, така и Партията на труда в Холандия, каза още лидерът на левицата.