Доброволно си свалям имунитета като кандидат за народен представител. Искам прокуратурата да ми направи проверка час по-скоро. Това заяви пред TV7 лидерът на БСП Сергей Станишев.

Искам нещата да бъдат ясни, защото г-н Цветанов ме набедява, както набеди лекарите от Горна Оряховица, изтъкна той и добави: "Искам Цветанов да свали имунитета си днес, сега, за да може прокуратурата да си свърши работата".

Станишев констатира това във връзка с вчерашния опит на Цветанов да внесе сигнал в прокуратурата, според който Станишев си купил лидерското място в ПЕС.

Вчера Цветанов използва посещението си в спецпрокуратурата, където бе разпитан за Борисов-Кокинов-Найденов, за да донесе на магистратите журналистически разследвания, които са свързани с правителството на Сергей Станишев и поръчката за новите документи за самоличност.

Двата материала са озаглавени „Как се става шеф на ПЕС?" и „С подкуп ли Станишев стана шеф на ПЕС?". Прокурорите обаче подчертали, че това не е в тяхната компетенция и върнали сигнала на Цветанов, който от своя страна го предостави на журналистите.

Борисов и Цветанов са едно цяло. Господин Цветанов изобщо не разбира какво направи вчера, той обяви, че аз съм си купил председателството на партията на европейските социалисти. Той разбира ли, че си затваря всички врати за Европа, подчерта Сергей Станишев.