Борба с корупцията, разрешение на проблема с детските градини, бездомните кучета, подобряване отчетността на комисиите в СОС, по-добро и по-ефективно управление, обещаха пред news.bg новите общински съветници. Днес те положиха клетва на тържествена церемония в сградата на Столичния общински съвет.

Общинари, блиц за news.bg

Калоян Паргов, БСП
Ще се борим с корупцията, непрозрачността, спирането достъпа на граждани и с проблемите, които за съжаление последните 5-6г., откакто ГЕРБ са на власт в София, останаха нерешени.
Румен Георгиев, БСП
Основните приоритети, които се залагат в моята работа през тез 4г. ще бъдат детските градини. За мен е важно децата на младите семейства да имат къде да отидат.
Прошко Прошков, Синята коалиция
Ще настоявам непрекъснато за подобряване на отчетността на дейността на комисиите. Продължавам да настоявам да се преразгледа въобще необходимостта от „Софийски имоти" като дружество и да се регламентира ясна и добра стратегия за управление а собствеността на общината, която продължава да се пилее.
Ангел Джамбазки, ВМРО
Премахването на циганските катуни и бездомните кучета по улиците на София, паркинга пред НС, който се превърна в цигански катун. Тези неща са вредни, дразнят хората, натоварват ги и трябва да бъдат премахнати.
Андрей Иванов, ГЕРБ
Столичани могат да очакват от нас това, което са наблюдавали през тези 4г. - ще продължим това, което сме започнали. Нашите приоритети са метрото, детските градини, училищата, парковите градинки. Всичко това, което е част от живота на обикновения софиянец.
Любомир Дацов, НДСВ
Приоритет е по-добро и по-ефективно управление. Слабото място на Софийска община винаги е било ниската ефективност и голяма безполезност. В голямата си част СОС се занимава с дреболии.