При строги противоепидемични мерки столичните социалисти си избират ръководство. Всички делегати и гости минават през строг контрол - измерва им се температурата и се дезинфекцират.

След възстановяването на вътрешно-партийната кампания се проведоха последните шест районни конференции. От тях председателят на БСП - София Калоян Паргов получи още 6 номинации за нов мандат и вече е с 24 от 24 района.

Останалите номинирани на последните районни конференции са Христо Проданов с 5 номинации, Георги Свиленски - 4, Борис Цветков - 3. Валери Костов, Жельо Бойчев, Крум Зарков, Ленко Петканин, Марин Пенков, Михаил Ставрев, Петър Апостолов и Стефан Василев са с по една номинация.

От тези конференции Корнелия Нинова е получила шест номинации за председател на партията. Калоян Паргов и Кирил Добрев са с по 4. Драгомир Стойнев, Сергей Станишев, Валери Жаблянов и Крум Зарков имат по 2 номинации.

По една номинация имат Красимир Янков, Костадин Паскалев, Георги Пирински, Янаки Стоилов, Антон Кутев, Михаил Миков, Лъчезар Костов, Христо Проданов и Стефан Василев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова хората да не се поддават на провокации, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите. Всеки българин е свободен да протестира мирно, ние подкрепяме и участваме в тези протести, заяви соцлидерът, която участва в конференцията на градските социалисти.

Столетницата ще си организира свой национален митинг след забраната традиционният им събор да се проведе на Бузлуджа, стана ясно от думите на Нинова. Днес тя очаква спокойна градска конференция със задълбочен дебат.