Аз продължавам да съм седесар, повтори любимата си фраза президентът на България от 1997-2001 година Петър Стоянов пред делегатите на 15-тата национална конференция на СДС.

Основният конкурент за поста лидер на СДС подчерта, че днес съюзът избира бъдещето си, че днес се водят дебатите за по-доброто бъдеще на синята партия и на България.

Петър Стоянов посочи, че въпросът за промените в СДС не е лидерски. Той допълни, че няма да позволи да отнемат на СДС името и историята.

Няма да ви заведа при НДСВ, заяви още президентът и обеща да се бори СДС да спре да губи избори и да започне да печели.

Стоянов подчерта, че пред СДС предстои сериозна работа, която трябва да се върши. По думите му България се е променила и СДС също трябва да се промени.
За съжаление променя се и БСП, заяви Стоянов и допълни, че БСП е основен политически враг на демократичните сили.

Според него България днес не изглежда модерна.
Управлението на правителството, доминирано от БСП, изведе на политическата сцена лица от катастрофиралото правителство на Жан Виденов, категоричен бе Петър Стоянов.

По думите му ДПС иска да е на “софрата” на всяка цена и за това България представя на света една разпокъсана десница.

СДС ще живее, защото нашият дълг е да го изправим на крака, категоричен бе президентът и добави, че това е дълг на сините към България.

Той подчерта, че СДС трябва да е отворен към младите хора, средната класа, интелектуалците и бизнескласата.
Според него СДС е партията на изстрадалите и помъдрелите и трябва да започне да води политика, защото в противен случай няма шанс “да оздравее”.

Той призова СДС да създаде солиден екип, чиято основа ще са НС и НИС.
Според него основен приоритет на синята партия трябва да е политиката на общи действия с другите десни партии, насочени срещу дейността на днешното правителство.

СДС не може да е лидерска партия, тя е партия на свободните хора, чиято основна ценност е антикомунизмът, заяви Петър Стоянов.

Според него вътрешната дисциплина е част от всяка демокрация. Той призова за свикването на нова конференция след избора на ръководството, която да постави новото начало на СДС.

От утре всички сме заедно, категоричен бе президентът Петър Стоянов в края на словото си.