Едва положили клетва, новите 240 депутати атакуваха служебното правителство с питания и въпроси за парламентарен контрол.

Рекордьор по депутатски интерес е строителният министър Спас Попниколов. Към него има 20 въпроса от предшественика му Лиляна Павлова и едно питане пак от нея. Интересът на най-вероятния министър на регионалното развитие за трети мандат е за безопасността на пътната инфраструктура. Въпроси има за програмата за саниране, за Оперативна програма "Региони в растеж", за ремонтите на виадукти и тунела "Витиня" и други.

Въпрос за санирането към регионалния министър има и от социалиста Манол Генов. Така общо 21 са въпросите, на които той ще трябва да отговаря в пленарна зала.

Новите 240 депутати положиха клетва

Новите 240 депутати положиха клетва

Тома Томов призова депутатите да погледнат със сърцата си

Засилен интерес има и към земеделския министър Христо Бозуков.

Крум Зарков от БСП пък иска отговор от вътрешния министър в служебното правителство Пламен Узунов за изборните нарушения в отминалия парламентарен вот.

Джевдет Чакъров е притеснен от теча на лекари от страната и именно по тази тема е въпросът му към здравния министър Илко Семерджиев.

Загрижена за туризма е и бившият ресорен министър Николина Ангелкова.

Червените имат въпроси към просветния министър за оперативната програма, поверена на ведомството му.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска отчет от съпартиеца си и вицепремиер Деница Златева как върви подготовката за председателството ни.