България пропусна шанса си за решаване на проблемите около пакета "Мобилност" - по време на Българското европредседателство. Шансът е пропуснат поради липса на опит. Това коментира евродепутатът Светослав Малинов пред БНТ.

Отхвърлиха исканията ни по пакета "Макрон"

Отхвърлиха исканията ни по пакета "Макрон"

Транспортната комисия на Европарламента не прие предложенията ни

Най-силният момент за решаване на проблемите около пакета "Мобилност" беше Българското европредседателство, каза Малинов.

"Трябваше да подходим максимално прагматично и да се вгледаме в конкретни неща, които можехме да направим сега. В последния момент се получи притеснение у самите евродепутати и се спря. Това спиране обаче не е окончателно", смята Малинов.

Борисов настоява пред Таяни пакетът "Мобилност 1" да се разгледа след евроизборите

Борисов настоява пред Таяни пакетът "Мобилност 1" да се разгледа след евроизборите

Евродепутатите отхвърлят докладите и показват, че текстовете са небалансирани

Той определи като парадокс изискването да бъде връщано превозното средство в страната, където е регистрирана фирмата превозвач.

Светослав Малинов призова усилията на българските управляващи и евродепутати да бъдат насочени към отлагане на гласуването на пакета "Мобилност" за следващия Европейски парламент.

Желязков: Несигурна ситуация, маневрите продължават
Обновена

Желязков: Несигурна ситуация, маневрите продължават

Не сме максималисти по пакета "Макрон"

Пред bTV изпълнителният директор на Съюза на превозвачите Йордан Арабаджиев заяви, че обсъждането на пакета "Мобилност" в европейската транспортна комисия е бил ключов момент.

"Вчера спечелихме едно разиграване със слаби карти. Моментът беше ключов", каза Йордан Арабаджиев.

Припомняме, депутатите от Транспортната комисия на европарламента не гласуваха вчера два от докладите в пакета "Мобилност", което на практика го блокира.

Румен Радев настоя пред Таяни да чуят българските превозвачи

Румен Радев настоя пред Таяни да чуят българските превозвачи

В писмо до председателя на ЕП

По време на гласуването в ЕП в Брюксел на площада пред сградата шофьори от България, Румъния и Полша протестираха на площад "Люксембург" в Брюксел.

Това показва че самата философия на пакета е погрешна, коментира Йордан Арабаджиев.

Така се показа уродливото лице на администрацията в Брюксел - как с административни регулации може да се отнеме бизнес в една силно конкурентна среда, каза той.

Манолова иска подкрепа от евроомбудсмана за превозвачите

Манолова иска подкрепа от евроомбудсмана за превозвачите

Омбудсманът ни пише и до Жан-Клод Юнкер и до Антонио Таяни

"Все още не сме спечелили войната. Ние искаме да има такъв пакет, който да отразява реално обстановката в целия ЕС, докато в сегашния си вариант той влезе в Европарламента без оценка на въздействието. Този пакет е чисто протекционистки и би бил удар върху българските и източноевропейски превозвачи'', обясни Арабаджиев и допълни, че няма доверие в сегашните представители от Европейския парламент.