Свинаров Министърът на отбраната Николай Свинаров заяви, че още е рано да се коментира оставката на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, преди да се види какви са аргументите и съображенията за това. Според него, ситуацията ще се изясни в работните дни след Великден или след 6 май.

Николай Свинаров подчерта, че не разполага с никаква допълнителна информация, дори не може да изкаже собствено мнение дали премиерът трябва да приеме оставката. Според него обаче, тя няма да се отрази по никакъв начин на НДСВ, защото Борисов не е негов член. Отрицателен ефект не се очаква и върху правителството, защото генералът не е министър, макар че е ключова фигура в ресор, в който има нужда от укрепване на работата, подчерта Свинаров.

Той обясни, че няма яснота кога ще се събира политическият съвет на НДСВ. Приемането на оставката обаче задължително ще бъде съгласувано с коалиционния партньор, заяви военният министър.

Министърът на енергетиката Милко Ковачев също отказа да коментира оставката преди да се е запознал с мотивите за нея. Според него, това е личен акт и в крайна сметка всичко зависи от реакцията на премиера. На въпрос как ще се отрази на кабинета оставката на личност с доста висок рейтинг, енергийният министър отговори, че рейтингът е показател, който се следи от обществеността, но не е единственият и напомни, че Борисов не е член на кабинета.