От "Гранична полиция" обявиха обществена поръчка за доставка на двигателно масло, антифриз и течност за чистачки на джиповете, с които се охранява границата. За целта за заделени 70 000 лв., без ДДС, съобщи БГНЕС.

Продуктите трябва да са произведени през 2016 г. Обявата е за 10 000 литра двигателно масло, 2 000 литра антифриз, 1 500 литра течност за чистачки. Парите са от Фонд “Вътрешна сигурност” на Европейския съюз.

Изборът на изпълнител ще стане на основание предложена "най-ниска цена". Офертите на кандидатите ще се отварят след седмица, а срокът за доставка трябва да стане до 20 дни след сключването на договора.

Това показва, че “Гранична полиция” изпитва спешна необходимост от продуктите, за да подготви джиповете за предстоящите зимни условия, при които ще трябва да се охраняват границите.

През последните месеци от “Гранична полиция” обявиха поредица от обществени поръчки за доставка на нова техника, както и за поддръжка на старите джипове и автомобили, с които служителите изпълняват задълженията си.

След активната употреба старите джиповете, дарени след посещението на бившия британски премиер Дейвид Камерън на българо-турската граница, също са започнали да аварират.