Заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки застава плътно зад действията на граничните полицаи във връзка с инцидента от снощи, когато група от 54 афганистанци се „срещнаха челно" с трима гранични полицаи и загина един мигрант.

Той подкрепя изцяло действията на служителите на МВР. „Тези хора в продължение на една година са поставени в идиотски и нечовешки условия, да живеят в някакви землянки, палатки, да се топлят с кюмбета и печки и да не виждат семействата си със седмици, поставени са в условия да бранят държавната ни граница с шутове и шамари от стотици хиляди нелегални имигранти, които някои ваши колеги наричат майки с деца, но тези брадати мъже определено не могат да бъдат майки с деца, освен ако майките с деца в Афганистан не са брадати мъже", коментира той пред News.bg.

Всички сме учили биология и всички знаем, че това е невъзможно, допълни той.

Родните полицаи, по мнението му, със зъби и нокти пазели границата ни. "Къде е армията на Ненчев", ядосан е Ангел Джамбазки. Той припомни, че военният министър обещал, че може да изпрати 1000 военни на границата, които да подпомагат работата на граничните полицаи.

Евродепутатът изтъкна, че полицаите могат да използват служебното си оръжие за защита на границата ни или както той се изрази - „не за да ловят гарги с тях".
"Когато срещу теб има една група от 54 брадати майки с деца, вероятно агресивни, вероятно въоръжени с колове, тояги и ножове, може би и с някакви други съоръжения", притеснен е Джамбазки.

"Тези не са известни, това не е хор „Гусла", който е минал през границата, не са клуба по икебана и по фън шуй, не са тръгнали тук да правят фън шуй и икебана, те са тук за друго", предупреди евродепутатът.

ВМРО ще следи да не се окажат репресии върху полицая, произвел фаталния изстрел. Джамбазки настоява премиерът Бойко Борисов, МВР шефът Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов твърдо да застанат зад въпросния служител. Той не иска подобни инциденти да се случват и в района на централни Хали в София.