"Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят. Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

По негови думи единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован.

"В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата доминира Аз-ът. За наш ужас Кирил Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор", подчерта той.

Йорданов посочи, че ако "Продължаваме промяната" поканят ИТН за разговори за съставяне на ново правителство в този парламент, ще се отзоват.

ДБ може да се яви заедно с ПП на евентуални предсрочни избори, обяви Божанов

ДБ може да се яви заедно с ПП на евентуални предсрочни избори, обяви Божанов

Нови избори не ни плашат - най-вероятно ще резултата си, заяви той

"Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство. Имаме ужасно много общи цели, въпреки че почти нищо не изпълняваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика", коментира той.

Йорданов обаче бе категоричен, че ИТН няма да прави коалиционно правителство с ГЕРБ и с ДПС.

Той е на мнение, че "мъжкото и достойното поведение" е, след като си загубил коалиционен партньор, или да отидеш на избори, или да търсиш сам доверие в този парламент.

Тошко Йорданов: ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС да се целунат уста в уста и да правят кабинет

Тошко Йорданов: ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС да се целунат уста в уста и да правят кабинет

Абсолютно всичко, за което от ИТН са предупреждавали, в крайна сметка се оказва реалност

"Те са вкопчени във властта. Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен герой", отбеляза депутатът от ИТН.

Той заяви, че МВнР и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското предложение за Северна Македония.

Той обясни, че външното ни министерство е изпълнител и се опира на официалната позиция на страната. "Но след това се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през парламента, нарушавайки Конституцията, защото поиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предложението в парламента", обобщи ситуацията Йорданов.

ИТН не си затваря вратата за нов кабинет, но Кирил Петков да се научи

ИТН не си затваря вратата за нов кабинет, но Кирил Петков да се научи

Още от сега и бъдещото правителство и преговори са на тънко въже