Пейков, Драганова Държавата ще финансира единствено партиите и коалициите, които имат законна регистрация и достатъчен брой народни представители, за да съставят парламентарна група. Това беше решено с поправка в закона за политическите партии, която Народното събрание прие окончателно, съобщи БНР.

Според правилника на Народното събрание, за да състави собствена парламентарната група, една партия или коалиция трябва да има поне 10 депутати. Това означава, че Движение за национално възраждане “Обобрище” с лидер Тошо Пейков и Партията на българските жени с лидер Весела Драганова отпадат от държавните субсидии, тъй като нямат достатъчно народни представители за парламентарна група.

От ОДС искаха да се добави още едно условие пред държавното финансиране на партиите – те да са участвали и в последните парламентарни избори.
Ако това условие беше прието, и НДСВ щеше да остане без държавни пари, тъй като през 2001 година не съществуваше юридически, а на изборите се яви с мандата на формациите на Тошо Пейков и Весела Драганова. Поради този факт мнозинството възприе само част от идеята на вносителя независимият депутат Никола Николов и със 101 гласа реши: •“Държавно финансиране се полага само на партиите и коалициите със собствена парламентарна група.”