Лидерът на Атака Волен Сидеров настоя да се вземат предвид исканията на протестиращите.

Той призова протестиращите да концентрират енергията си да излъчат способни за преговори инициативни организационни комитети, за да бъдат поставени и обсъдени исканията им от парламентарно представените партии и да се направи план програма на служебния кабинет, който президентът сега трябва да назначи и в него да влязат представители на протестиращите.

Според националиста в служебния кабинет не трябва да влизат вече управлявали хора. Нещата, които трябва да се направят сега, е да се потърси сметка от досега управлявалите, които са причинили всичко това днешното, настоя Сидеров. Най-после трябва да се направи промяна на политическия и икономическия модел, подчерта атакистът.

Според него икономиката трябва да се върне в български ръце, да се увеличат доходите на хората. Дошъл е моментът за тази промяна, категоричен е лидерът на националистите. Няма място сега за демагогия, изтъкна той.

Волен Сидеров е убеден, че днес се сменя политическият модел в България. Какво направи Рафаел Кореа в Еквадор през 2008 - той изгони чуждите монополисти, направи специален съд за тези, които са подписали подобни договори, нарече ги неморални и отказа да ги изпълнява и в момента го носят на ръце в Еквадор и е национален герой, посочи Сидеров.

За друг добър пример той посочи и действията на Уго Чавес във Венецуела. В момента има нужда от български Рафаел Кореа, Уго Чавес, от хора, които са следват българския интерес, категоричен е националистът. Всичко друго ще бъде замазване, демагогия, преход към нови политически перверзии, изтъкна още Волен Сидеров.