Целта ми е да няма населено място без водоснабдяване, във всяко едно населено място в страната да се прави по нещо и хората да живеят по-добре.
Това обяви премиерът Бойко Борисов на среща в Шумен с кметове на общини от Шуменско, Търговищко и Разградско във връзка с отпуснатите милиони от правителството за инфраструктурни обекти на общините. 

Той увери, че имало преизпълнение на приходите в бюджета, като правителството щяло да продължи да подкрепя общините.

"Независимо кой от коя партия е, винаги съм казвал, че само един месец преди изборите броим партиите, през другото време всеки от нас е избран да прави така, че хората от неговото населено място да се чувстват по-добре. Ако нямаше звена за борба с контрабандата, неслучайно и колегите от другите партии ни подкрепят в това отношение, ние нямаше да може да даваме тези субсидии, които даваме в момента", посочи Борисов. 

Той отбеляза, че се е постарал да спази всички поети ангажименти към съответните кметове, отпуснатите средства са извън европрограмите и грантови схеми, за да може хората да усетят, "че когато говорим, че събираме повече, това не е самоцел".

Борисов отбеляза, че ако продължава да се събират повече приходи в бюджета, ще може да се помогне повече. 

Присъстващите на срещата кметове благодарили на премиера за отпуснатите от държавата средства за ремонт и строителство.