Поставяме си висока цел - първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април и първи мандат за съставяне на правителство. Това заяви преди журналисти генерал Атанас Атанасов преди националното съвещание, на което трябва ДБ да получи мандат за съставяне на коалиция с ПП за предсрочните парламентарни избори.

По думите му важно е кой ще управлява страната до местните избори. Ако искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове, не трябва да допускаме правителство на ГЕРБ да управлява страната, подчерта Атанасов.

Той обаче очаква днес "Демократи за силна България" да получат мандат от областните и общинските председатели на партията "Демократична България" да води разговори с ПП за общо явяване на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

ДБ разговаря с ПП за фронт срещу полупрезидентска република

ДБ разговаря с ПП за фронт срещу полупрезидентска република

Трябва да се излезе от ситуацията чрез реформаторско управление, настоява Христо Иванов

Атанасов обясни, че основната идея на ДБ и ПП е да обсъдят своето поведение в светлината на местните избори. Основната конструкция в България е местната власт, посочи той.

На въпрос за обвиненията на Бойко Борисов, че правителството на Кирил Петков се е обогатило от продаването на оръжия чрез посредници, Атанасов заяви, че вече партиите са в предизборна кампания. Компроматите, които извират от ГЕРБ, ще извират още повече, очаква той. Търговията със специална продукция в България е свободна - предлагаме и приемане, стана ясно още от думите му.

ДБ и ПП заедно атакуват хартиената бюлетина в КС

ДБ и ПП заедно атакуват хартиената бюлетина в КС

Задачата е за 49-то НС