Снимка Решението за референдум за членството ни в ЕС трябва да се вземе на най-високо политическо ниво и то след задълбочен анализ. Това заяви правителственият говорител Димитър Цонев.

Той уточни, че пред него до този момент премиерът не е изразил категоричната си позиция “за” или “против” предложения от президента референдум. В близко бъдеще се очаква от самия министър-председател да заяви публично становището си.

Според Цонев анализът, предхождащ евентуален референдум трябва да се направи не от журналисти и политолози, а от политиците. Важно е и да се преценят добре плюсовете и минусите на допитването до народа по членството ни в ЕС, както и да се направи социално-икономически анализ дали е обоснован референдумът, посочи той.

Димитър Цонев съобщи, че до края на деня се очаква в деловодството на Министерския съвет да постъпят докладите на петте министерства с мерки за подобряване обслужването на граничните ни пунктове. Днес изтича срокът, който беше даден на петима министри от премиера Симеон Сакскобурггогтски.