ГЕРБ претърпя пълен провал в борбата срещу циганската престъпност, а вътрешният министър Цветанов не прави нищо, за да й се противопоставя, обяви депутатът от Атака Десислав Чуколов по време на редовната пресконференция в централата на партията.

Повод за това негово изказване е поредният случай на нападение над болница - този път в болницата в Ихтиман - извършено от група цигани.
Чуколов обясни, че след предишни подобни инциденти от партията са задали множество въпроси към Цветан Цветанов, но не са получили отговори за мерките, които се предприемат за предотвратяване на подобно посегателство. Депутатът припомни, че преди 2 години след среща с шефа на Български лекарски съюз, вътрешният министър е обещал, че ще направят всичко възможно тези нападения да спрат, но до този момент резултати няма. От Атака настояват за законодателни промени: „Всеки, който посегне над лекар или полицай автоматично да влиза в затвора".

Чуколов се оплака, че вътрешният министър все още не му е отговорил на въпросите за това колко служители са охранявали „педерастията преди седмица".
„Вчера пък Бойко Борисов се похвали, че министрите му ще останат в историята. Знаете ли като какъв ще остане в историята Цветан Цветанов - като Дон Цеци", заяви още депутатът.

Във връзка със зачестилите напоследък общи мероприятия на Атака, ВМРО, БНС и други родолюбиви патриоти, Чуколов обеща, че те ще продължат и занапред. „След 89-та година се наблюдава един разпад на идеи. Виждате за какво раздробяване става дума в дясното пространство. Ние няма да допуснем това да се случи с национализма".

Той припомни, че вчера в „Овча Купел" се е провело едно събитие в памет на убитите от цигани проф. Станимир Калоянов и Боби Райнов. То беше под наслов „Няма да забравим, няма да простим".
Тези убийства не са разкрити, посочи депутатът и обеща българските националисти да продължат да се борят заедно срещу всичко, което е в ущърб на българския народ.