Етническо противопоставяне няма, хората в смесените райони живеят прекрасно, заяви председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Златоград.

Според него дебатът за криза на етническия модел се провокира от политическите централи обикновено преди избори. Според Цветанов в голяма част именно "политиците бяха тези, които създаваха това напрежение и нетолерантност, защото възприемаха, че българските мюсюлмани могат да бъдат монополизирани от страна на ДПС".

В листите с кандидати на ГЕРБ в страната са включени и българо-мохамедани, и български мюсюлмани, и роми, посочи вицепремиерът на предизборна среща в Златоград.

Според Цветанов партията е успяла да стигне и до смесените региони. Национално предателство от всички политически формации на прехода беше, че абдикираха от тези райони, коментира председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.

Кметът на Златоград Мирослав Янчев е един от най-успешните кметове в страната, посочи Цветан Цветанов, представяйки кандидатурата на ГЕРБ за втори кметски мандат в Златоград.