"Най-хубаво е да си президент в България. Нищо не зависи от теб, само намираш кусури. Такъв коментар направи председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от Смолян на речта на държавния глава Румен Радев от тази сутрин в УНСС, когато и Радев не отрече намерението си да създаде собствена политическа партия.

Цветанов захапа Румен Радев и с питането: "Макар и президентът да е посещавал различни общини в България, колко от проблемите им е решил?"

Той припомни случая в Свищов, когато беше изолиран от срещата на Радев с кмета на града.
"Когато обаче после стана време за същинското решаване на проблемите, кметът дойде при нас. Той бе независим кандидат, подкрепен от БСП, но това означава ли, че не трябва да работим заедно? Не е важно от коя партия си, а дали те е грижа за хората", категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ.

Президентът не изключи възможността да създаде партия
Обновена

Президентът не изключи възможността да създаде партия

Румен Радев е на визита в Москва на 21 и 22 май

"Уважавам президентската институция, но за съжаление Румен Радев, заедно с БСП, има антиевропейско поведение", допълни още Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов коментира и зачестилите инциденти по пътищата като негативна тенденция към връщане на най-черните времена. Цветан Цветанов споделя препоръката от ЕС, че преди всичко трябва да се промени манталитетът на българския водач.
"Това съветвам и аз - да се уважават всички участници в движението", посочи той.

По думите му глобите в България са високи, като единственото, което може да се подобри, е събираемостта им. "Не бива да очакваме обаче от МВР да бъдат пъдари на пътя. Най-важна е превенцията. Затова още от ученическа възраст децата трябва да бъдат възпитавани като толерантни бъдещи водачи и да им се дават лошите примери на недобросъвестните шофьори", обясни той.